Det man må vite om SMS-lån

Med tanke på dagens økonomiske og teknologiske klima er det ingen overraskelse at det aldri har vært lettere å skulle ta opp lån. Vi er heldige nok til å kunne benytte oss av tjenester og aktører som www.remember.no og Folkia, og det skal aldri mye til før vi finner en mulighet for å låne det vi trenger.

Til tross for dette har vi til dags dato ikke hørt like mye om SMS-lån som vi har om andre typer lån. Vi har god grunn til å tro at dette vil endre seg snart – SMS-lån er nemlig en av de enkleste og mest effektive alternativene om man ønsker å ta opp lån.

Hva er egentlig et SMS-lån?

Man trenger ikke være ekstraordinært intuitiv for å gjette seg fram til hva et SMS-lån innebærer – det aller meste man trenger å vite ligger nemlig i navnet. Et SMS-lån er nemlig et alternativ som lar oss ta opp små lån ved hjelp av å bruke SMS. Prosessen er enkel, og man får pengene sine straks.

Alt som skal til for å gjøre det mulig å ta opp SMS-lån, er å finne en aktør som tilbyr tjenesten. Deretter må man gå gjennom en relativt enkel søknadsprosess som man senere bekrefter ved hjelp av BankID. Etter å ha fullført disse trinnene står man fritt til å benytte seg av tjenesten og ta opp SMS-lån.

Hvordan tar man opp selve lånet?

Så snart man har satt opp muligheten for å låne penger ved hjelp av SMS, er enkle lån aldri langt unna. Du vil motta en kode fra aktøren du har registrert deg oss. Alt man behøver å gjøre for å låne penger, er å sende denne koden til aktøren, sammen med beløpet du ønsker å låne.

Meldingen man har sendt vil deretter behandles hos aktøren. Så snart meldingen med kode og beløp har blitt godkjent, vil pengene overføres til kontoen du har valgt å ta i bruk. SMS-lån er av denne grunn blant de aller raskeste og enkleste metodene man kan velge om man ønsker å ta opp et lån.

Hvor mye kan man låne?

De nøyaktige summene man kan låne ved hjelp av SMS-lån varierer i stor grad fra aktør til aktør, men generelt sett er det slik at man låner summer mellom 500 og 5 000 kroner. Disse beløpene egner seg godt når man trenger raske penger som skal brukes til mindre prosjekter, hvor store summer ikke er nødvendig.

Av denne grunn er det lurt å forbeholde SMS-lån til mindre alvorlige avgjørelser. Om man akter å ta ut et lån som skal brukes på et stort prosjekt, for eksempel anskaffelse av kjøretøy eller eiendom, er det betraktelig smartere å ta ut et spesialisert lån for disse formålene, eller bare et helt ordinært forbrukslån.

Rente og nedbetaling

Noe av det SMS-lån er aller mest kjent for, og kanskje til en viss grad beryktet for, er den særdeles høye renten i forhold til de aller fleste andre typer lån man kan velge å ta opp. Renten ved denne typen lån er nemlig kjent for å overskride flere tusen prosent i enkelte tilfeller.

Av denne grunn er det viktig at man tar visse forhåndsregler, slik at man ikke biter over mer enn man kan takle. Nedbetalingstiden på SMS-lån ligger generelt sett rundt et par måneder, så det er viktig at man ikke tar ut for store beløper, slik at man er sikker på at man har midler til å betale.

Enkle lån for enkle situasjoner

  • SMS-lån utbetaler mindre summer med høyere rente og kortere nedbetalingstid
  • Det er ingen ventetid, og lånet tas opp ved hjelp av mobil

Det er ingen tvil om at SMS-lån er særdeles praktisk med tanke på hvor enkelt det er å skulle ta opp selve lånet, kombinert med det faktum at pengene kommer inn på konto umiddelbart. Grunnet den potensielt høye renten er det viktig at man er varsom, men ellers er SMS-lån et praktisk alternativ for å ta opp lån.

Mer info: https://www.sms123.no/