Slik løser du en akutt økonomisk situasjon med et lån uten sikkerhet

Må du plutselig til tannlegen, og så godtar ikke tannlegekontoret at du betaler med kredittkort? Eller er det bilen som har streika, og du er avhengig av å få fikset den på dagen fordi du trenger å komme deg fra A til B? I situasjoner som disse to, og mange andre, så kan man ha et akutt økonomisk behov samtidig som man ikke har penger på konto. Da kan et lån uten sikkerhet være redningen, spesielt for deg som er dårlig til å spare så vil dette virkelig være en redning som er gull verdt.

Så enkelt løser du situasjonen

Et forbrukslån kan brukes til mye forskjellig, og som regel anbefaler vi at man tar seg god tid til å tenke når man skal søke om slike lån. Rett og slett fordi det er viktig å planlegge nedbetalingen på en ordentlig måte. Men har man havnet i en akutt økonomisk situasjon der man trenger penger umiddelbart, så er det sjeldent rom for lange tenkeøkter. Heldigvis er det svært lite komplisert å søke om forbrukslån, og det tar sjeldent lang tid heller.

Søknaden bruker du neppe mer enn et par minutter å fylle ut, og alt gjøres over nettet. De fleste (og beste) bankene på nettet gir deg dessuten umiddelbart svar på om du får låne eller ikke. Tenk deg den lettelsen når du får innvilget søknaden, og kan løse den økonomiske situasjonen på null komma niks!

Når kommer pengene?

Søker du hos en moderne bank, så kan du regne med at pengene kommer inn på konto senest neste virkedag. Er det snakk om en sum på under 40-50 000 kroner, og du søker om lånet tidlig på formiddagen, så er sjansene store for at pengene er inne på konto allerede i løpet av samme dag. Dette forutsetter at du bruker BankID for å signere søknaden, og det forutsetter at banken har automatikk i søknadsbehandlingen. Som regel finner du god informasjon på bankens nettsider om utbetalingstid og behandlingstid på søknader. Og hvis det haster med å få utbetalt pengene, så bør du være sikker på at du velger en bank som faktisk er kjapp til å betale ut lånene.

Hvordan søke om lån uten sikkerhet

Selve søkeprosessen er veldig enkel, og kravene som stilles til deg som søker er heller ikke veldig strenge. Du behøver bare å fylle ut et enkelt skjema med vanlige personalia samt detaljer om inntekt og eventuell annen gjeld. Deretter gjøres det en kredittsjekk av deg, som blant annet avslører om du har betalingsanmerkninger eller inkassosaker fra før, som sier litt om inntekten din og hvor stabil økonomi du har hatt de siste årene og så videre. Det er i hovedsak denne kredittsjekken bankene baserer seg på når de vurderer lånesøknader.

Kravene til deg som søker om lån uten sikkerhet går blant annet på alder og inntekt. Den nedre aldersgrensen er 20 år, men de fleste bankene krever at du er minst 22 år eller kanskje enda eldre. Når det kommer til inntekt så kan denne være variabel i forhold til hvor mye du ønsker å låne, men også her er enkelte banker nokså strenge og krever at du har en minimum årsinntekt på minst 150-200 000 kroner uavhengig av hvor mye/lite du skal låne.